ZNAČAJ MAGNEZIJUMA

Ali magnezijum i njegova uloga u organizmu je mnogo veća od " mišića i grčeva", te vam danas pišemo upravo o njemu. Magnezijum je mineral prisutan u našem organizmu. Neophodan je za:

1) održavanje fiziološke i metaboličke ravnoteže, jer učestvuje u osiguranju energije za naše ćelije

2) za pravilan rad i zdravlje nervnog sistema

3) djeluje opuštajuće i smiruje napetost živaca i mišića

4) ublažava grčeve

5) bitan za zdravlje kostiju

SIMPTOMI NEDOSTATKA MAGNEZIJUMA

Pospanost. Nedostatak Mg. Apoteka ProFarm.

1) Grčevi u mišićima

2) Poteškoće sa koncentracijom

3) Nesanica, pospanost

4) Mentalna oboljenja

5) Loša probava, poteškoće sa srcem

Grčevi u mišićima i listovima prvi su simptomi nedostatka magnezijuma. Dnevna potreba za Magnezijum za odrasle osobe iznosi 420 mg na dan za muškarce, a 320 mg na dan za žene. Doze tokom trudnoće i dojenja - 360 mg na dan. Za djecu od rođenja pa do početka adolescencije - doze su različite i vezi sa potrebnim dnevnim količinama, obavezno je savjetovanje sa pedijatrom. Magnezijum možete pronaći u različitim oblicima u apotekama.

Mg citrat - najpopularniji i lako apsorbirajući dodatak magnezijuma. Odličan za osobe sa povremenim zatvorom.

Mg oksid - kod problema sa varenjem.

Mg karbonat - kod niske količine magnezijuma u krvi ili probavnih problema kao što je npr. žgaravica.

Mg glicinat - dobra opcija za sportiste.

Mg malat - lako se podnosi.

Dok su neke vrste dizajnirane da dopune nedostatak magnezijuma, druge imaju za cilj da pomognu kod različitih zdravstvenih problema, tipa kod različitih zdravstvenih problema ( probavnih smetnji, opstipacije, poremećaji spavanja, itd.)

Magnezijum igra ulogu u sljedećim tjelesnim funkcijama ( proizvodnja proteina, funkcija mišića, nervna funkcija, kontrola šećera u krvi, regulacija krvnog pritiska, proizvodnja energije, zdravlje kostiju, transport kalcijuma i kalijuma, normalan srčani ritam). Izvori magnezijuma uključuju sljedeće namirnice ( tamna čokolada, bademi, indijski oraščići, spanać, avokado, crni grah, sjeme tikve, integralne žitarice, smokva, jogurt, losos, tofu, banana, brokula.)